Kezdőlap 3. évad Legacies 3. évad – Brett Matthews a következő epizódokról (spoiler)

Legacies 3. évad – Brett Matthews a következő epizódokról (spoiler)

Írta: drea

Egy újabb interjú készült a Legacies showrunnerjével, melyben az eheti epizódra reagál és, hogy mi várható a sorozat további részeiben:

Az évad 20. epizódból állt volna, de lerövidítették 16-ra, igaz?

Ez a legújabb fejlemény. Sikeresen teljesíteni tudjuk az általunk kitűzött célt, vagyis, hogy eljussunk a 3×20-as epizódig, bár még ez is furcsa, mert a 2. évad vége volt az, ahol a pandémia beütött és ezáltal megcsonkította az adott évadot. És így a legutóbbi eset után ugyanabba a helyzetben találjuk magunkat, ami kreatív szempontból frusztráló abban az értelemben, hogy hát, ezt az évadot valójában 20 epizódosra terveztük. Ugyanakkor a legnagyobb öröm, hogy le fogjuk tudni adni, és végül a történet elmesélésre kerül. Hogy pontosan úgy lesz -e elbeszélve, ahogy azt mi szerettük volna? Frusztráló. Osztozunk a rajongókkal a csalódottságban, de ez lehetővé teszi a sorozat őszi idényben való visszatérését. Így ebben az értelemben a stúdió és a csatorna nagyszerű partnerek voltak abban, hogy végigvigyük az évadot. Végül megbékéltem ezzel, abban az értelemben, hogy végül is lehetővé teszik számunkra, hogy elkészítsük ezt a sorozat. És így végső soron joguk van hozzá, hogy szabadon sugározzák, ahogy nekik tetszik. Számunkra az igazán fontos, hogy a történet folytatódjon, és hogy sikeresen elkészítsük a sorozatot.

Most hogy közeledünk az utolsó két epizódhoz, mi az, amit mindenképp szeretnétek megvalósítani, terveztek egy újabb cliffhengert?

Az évad valódi záróepizódja a 20., hasonlóan az előző évadhoz. Az évadot így terveztük meg. De a COVID időkben valóban minden negyedik részre tudtunk tervezni. Ha itt kellene befejeznünk az évadot, képesek lennénk rá? Tehát ha az évad nem a 20. résszel fejeződik be, akkor nagyon örülök, hogy a 16-al ér véget, mert ilyen értelemben nagyon is jó rész. És lesz némi finálé behatása is. De igen, azért nehéz, mert ezeket a történeteket megtervezed …  Megtervezem ezt az egészet, és kialakul egy remek terv, majd az elmúlt két évben valami mindig közbejött. Tehát, frusztráló, és mégis a sorozat fut, és az emberek megszakítás nélkül nézhetik. Így ami igazán fontos számomra, az az, hogy elkészíthetem a sorozatot és biztonságos módon készítem el. Nincs rálátásunk és beleszólásunk, hogy ez végül hogyan alakul. A csatornának viszont van, ők a partnereink, és garantálják, hogy okkal teszik, amit, -nagyon szeretnék, ha a sorozat visszatérne az őszi időszakban-. Tehát joguk van ehhez és támogatjuk a döntésüket.

Az eheti epizódban nem szerepelt a börtönvilág nehézségei által sújtott Landon. Mit várhatunk a Cleo-val való összefogásuktól?

Landonnak és Cleónak furcsa módon nagyon hasonló történet szálai vannak ebben az évadban, abban az értelemben, hogy nem pontosan azok, akiknek mutatják magukat. Ez volt az érdekes ebben a történetben. Tehát olyan karakterek, akik nem igazán léptek kapcsolatba egymással, [az epizód végén lévő jelenetet leszámítva], és mégis van tudomásuk egymásról, és valahogy ismerik is egymást. És nyilvánvalóan Cleo, abból adódóan, amit Hope megtévesztése érdekében tett, nagyon sokat tud Landonról … De valójában soha nem találkozott Landon ezen verziójával. Tehát itt láttuk igazán a hasonlóságot … Egyértelműen megpróbálta meggyilkolni a  sorozat főszereplőjét. Amikor Cleo megpróbálta meggyilkolni Hope-ot, ez tipikusan egy gonosztevő lépése, és még is soha nem gondoltuk volna Cleo-ról, hogy gonosz. Valójában azt gondoljuk, hogy ami érdekesség benne, hogy egy olyan karakter, aki olyan iskolába érkezik, amelyben szuperül beilleszkedik és összekapcsolódik a bonyolult kapcsolatokkal, és objektívebb szemmel látja a helyzeteket. Érdekes, külső szemlélő. De a közös bennük, és kiváltképp benne és Landonban, az a küldetés és törekvés Malivore elpusztítására, a Malivore iránti gyűlölet. Valamilyen szinten semmit sem tudnak, de az életük soha nem lesz olyan, amilyennek szeretnék, amíg Malivore létezik. Tehát nagyon is összetartóak a közös cél érdekében. Látni őket együtt biztosan szórakoztató lesz. Íróként az egyik szórakoztató dolog, ha két, sok időt együtt nem töltő karaktert állítunk párba egy jelenet erejéig. És csak meglátni hogyan alakul. Csodálatos színészekről beszélünk, és reméljük, hogy a nézőknek tetszeni fog a történetük.

Látsz rá módot, hogy a sorozat továbblép a Malivore dolgon? Hogy egy új fő gonoszt találjatok ki és elhagyjátok a hét szörnye formátumot?

A Legacies-t hét szörnye formátumúként terveztük. Ez az alapja. Határozottan vannak olyan emberek, akik ezt nem szeretik a sorozatban, és azt akarják, hogy pontosan olyan legyen, mint A Vámpírnaplók vagy a The Oirignals, amelyek szerintem bizonyos szempontból eléggé megkülönböztethetők egymástól, de egy bizonyos hangnemben osztoznak. 15 évig dolgoztunk ezeken a sorozatokon. A Legacies készítésének nem ez volt a célja. Ezt valami másnak szántuk. És így más az alapja is, és a hét szörnye formátum fontos része annak, amit itt csinálunk. Az emberek szerethetik vagy utálhatják, de ez mindig benne volt a sorozat DNS-ében. De ugyanakkor ahogy színészeink felnőnek és fejlődnek úgy a sorozat is. És biztosan látok egy olyan időpontot, amikor túl fogunk lépni ezen a történeten. Nem gondolom, hogy ez lehetetlen, és minden bizonnyal van ötletünk arra, hogy nézhetnek ki ezek a dolgok. Szeretjük a sorozatot úgy, ahogy van. Néhány néző pedig imádja a sorozat ebben a formában. Biztos vagyok benne, hogy egyesek viszont utálják. Ez csak a sorozatkészítés valósága a modern korban. De a sorozat alapja az a sorozat alapja, és pozitívan állunk hozzá a Legacies-hez. Éppen ezért, a nézők kritizálhatják, amennyit csak szeretnék. A világ időnként nagyon sötét hely körülöttünk. A sorozat kialakulásakor nagyon felelőtlenségnek éreztük, hogy valami olyasmit mutassunk be, ami könyörtelenül sötét. A Legacies mindig is ennek ellenszere akart lenni, egy kis boldogságot, egy kis örömöt, egy kis megnyugvást, egy kis melegséget okozni a nézők számára. De vajon felnő-e, fejlődik-e? Abszolút, mint minden sorozat. És én is izgatott vagyok emiatt a fejezet miatt.

Beszéljünk MG-ről a jelek szerint az édes kocka srác személyisége teljesen megváltozott, mi volt  a jelentősége ennek és mi várható a karakterrel kapcsolatban?

Nagyon szeretem MG történetét ebben az évadban. Quincy [Fouse] komolyan életre hívja ezt a karaktert. MG számomra egy olyan karakter, aki képregényeket olvasott és látta bennük magát. És ezt imádom. Fokozatosan rájött, hogy van ehhez kapacitása. A Salvatore iskola célja mégis nagyrészt védelmet nyújtani az ott lakó természetfeletti lények számára. Ez volt az iskola története a sorozat három évada alatt, így tehát: hogyan lehet továbblépni egy olyan helyzetből, amikor ezeket a gyerekeket igyekszenek megvédeni, és mi történik, amikor ezeknek a gyerekeknek meg kell védeniük a világot? Ez a lényege. Csak szórakoztató felfedezni, de mint mondtad, egy kicsit inkább komor fejezet volt ez MG számára. De van egy fény az alagút végén. Olyan karakter, aki haza akar térni, mert hiányzik a barátja. De azért, mert hazatérek, még nem jelenti azt, hogy félre kell tennem mindent. Hogyan tehetek többet? Hogyan tudom felhasználni ezeket az erőket az iskola falain túl? Azt hiszem, ez benne marad a fejében.

Mit tudsz mondani Finch-ről?

Finch, mint karakter, olyasvalaki, akit bemutatnak ennek az iskolának, egy szétszakított család származéka, valamint egy farkas sötét titokkal, amibe igazán senki se avatta be. És amit nagyon szeretünk Finch történetében, az az, hogy olyan karaktertől van szó, aki megél valamit, amit eddig soha és ahelyett, hogy elutasítaná, valójában magáévá teszi. Van ebben egy bizonyos szépség, nem az a fajta, hogy ó, mennyi problémám van, és nem tehetem ezt meg” Olyan karakter, aki azt mondja: „Megtehetem és kiélvezem.” Ez az, ami szórakoztató ebben. Nyilvánvaló, hogy a vérfarkas falka ősi és hierarchikus, és kissé elavult. Szóval jó látni, amikor egy karakter képbe kerül, és egy kicsit felrázza a dolgokat. De nem azért hívja kiJedet, mert alfa akar lenni. Ez a karakter valóban nem alfa akar lenni. Jed pedig becsületére legyen mondva, elég nyitott gondolkodású ahhoz, hogy ezt a kérdést szívügyeként kezelje. Remélhetőleg sok jó történetet adnak nekünk, mind Finch, mind Jed.

Mit árulhatsz el a fináléról? A legutóbbi epizód végén megjelenő szörny a fő gonosz, vagy lesz nála rosszabb is?

Úgy értem, hogy az egész biztosan összekapcsolódik, de vajon fő gonosz lenne Ez egy olyan karakter, akiről a jövő heti epizód után pontosan tudni fogjuk, hogy ki van abban a páncélruhában és hányadán állunk vele kapcsolatban. A jövő heti epizód nagyon szuper. Mindig szerettünk volna egy sci-fi epizódot készíteni. És így végre bevállaltuk. Furcsa mód az űrben kötünk ki, és rájövünk ki van ebben a páncélruhában és mit is jelent ez. A következő epizód ismét nagyon nagy jelentőséggel bír Hope, Lizzie és Josie, valamint barátságuk számára. Ez valóban egy olyan epizód, amely Hope karakterét mutatja be, ahogyan a The Originals-ban korábban megismertük. Milyen messzire jutott, és merre tart a sorozat előrehaladtával. Ez Hope igazán mély feltárása, és hogy milyen hosszú ideje tart a kapcsolata az ikrekkel, mi volt a múltban, és mi van most, és merre haladhat előre. Az epizód a sorozat középpontjában álló trióról fog szólni. Ezt tartogatja a jövő hét.

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .