Kezdőlap 3. évad Legacies 3. évad – Brett Matthews beszél a karakterekről és a sorozat alakulásáról -spoiler-

Legacies 3. évad – Brett Matthews beszél a karakterekről és a sorozat alakulásáról -spoiler-

Írta: drea

Brett Matthews ismét több interjúban beszélt arról, hogy mi vár a rajongókra ebben az évadban és, hogy hogyan alakul egyes karakterek jövője:

Láttuk, ahogy Hope magához tér az epizód végén, lesz valami következménye annak, hogy távol volt és megmentette Josie-t a fekete mágiától?

Az epizód vége elhozza Hope felébredését és ezzel együtt sok problémát is. A premier epizódban választ kaptunk, hogy miért nem ébredt fel és később miért ébredt fel. Most már ismét köztünk van és továbbra is ő a vezetője a Szuper Csapatnak, a sorozat hőse és még mindig 900 problémával néz szembe, amikre mindenki tőle várja a megoldást.

Hope és Landon újra együtt van, hogyan alakul a kapcsolatuk ebben a szezonban? A problémáik nem tűnnek csak úgy el, most, hogy mindketten magukhoz tértek.

Ez nagyon is igaz. Valójában nagyobb próbatételnek lesznek kitéve, mint valaha. A dinamikájuk, ez huzavona, hogy szeretnek valakit, és azt akarják, hogy részesei legyenek annak, amit csinálnak, de megmaradnak a gonosz erők elleni küzdelem velejárói is, ezzel kell megbirkózniuk … A 3. évad egyik fontos eleme, -amely mindig központi szerepet játszott a sorozatban-, hogy olyasmikkel teszik őket próbára, amikkel eddig még soha. Az eddigi legnehezebb akadályokkal kell szembenézniük, össze kell fogniuk pár rettentő ellenség ellen és meg kell békélniük a kockázatokkal, -amiket egy párként hajlandóak meghozni- és a szükségleteikkel valamint felelősségükkel, hogy szembenézzenek a sötétséggel, ami Malivore-t és a többi szörnyet takarja.

Az is kiderült, hogy Josie úgy döntött, hogy Caroline-al tölt egy kis időt. Meddig lesz távol?

Nem lesz hosszú távollét, de Josie-nak ebben az évadban nagyon érdekes a történetszála. Nyilvánvalóan sötét, erőszakos utat járt be a 2. évadban. Visszatér és megoldja ezeket a problémákat, és kitalálja, hogy mit is akar az életben, illetve azt, hogy hogyan illeszkedhet vissza a Salvatore Iskolába és a barátai közé, miután átment gonoszba. Olyan döntés fog meghozni, ami befolyásolja az iskola jelenlegi helyzetét és a saját életét is, látni fogjuk, hogy ez hogyan körvonalazódik ki.

Látni fogjuk, amikor távol van Caroline-al?

Candice nem szerepel az epizódban. Azt hiszem, egyesek nem értik a show-bizniszt, hogy nem minden szereplő szerepel minden egyes epizódban. Van, amikor bizonyos karaktereket félre kell raknunk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy más szereplőket is színpadra állíthassunk. Ez így természetes. Ez minden bizonnyal jó alkalom volt számára, hogy megdorgálják és anyai tanácsot kapjon. És a perspektíva, amellyel ennek eredményeként tér vissza, az évad előrehaladtával bontakozik ki.

Azt is láttuk, hogy Lizzie továbbra is túlféltő, és azt gondolja, hogy mindent képes kezelni. Hogyan fogjuk látni, ahogy fejlődik és változik?

Lizzie nagyon is folytatni fogja az útját. Amit Lizzie-ben szeretek, az az, hogy az emberek gyakorta traumaként kezelik és amit mások “sérültnek” tartanak, azt a gyengeségének a jeleként tekintik. Szerintem Lizzie furcsa mód nagyon is feltörekvő karakter, bizonyos értelemben olyas valaki, aki mindig jobb akar lenni. Ezt tényleg imádom benne, de nyilvánvalóan nagy hatással vannak rá azok a dolgok, amelyeket Josie a 2. évad során véghez vitt. … választania kell, hogy régi taktikáját használja-e, vagy tovább fejlődik. És akármilyen döntést hoz is, milyen a viszonya Josie-val a trauma után? A kapcsolatuk mindig is olyan egyértelmű volt, és ez a 2. évad eseményeinek következtében meg változott . Megpróbál eligazodni, miközben Josie mellett is akar lenni, mert Josie is mindig mellette volt.

Úgy tűnt, a 2. évadban rátértetek, van esély arra, hogy látni fogjuk az Eretnek Lizzie-t?

Soha ne mond hogy soha. Nem szeretnék arról beszélni, hogy belevágunk-e, és hogy mikor. Nyilvánvalóan ez olyasmi ami szerepel a mitológiában. De ugyanakkor szeretjük a mostani Lizzie-t is olyannak, amilyen, és jelenlegi történetszálát, Természetesen minden lehetőség fennáll a jövőben, de nagyon izgatottak vagyunk a mostani történetszálától.

Alyssának egyértelműen nincs más választása, amikor arról van szó, hogy a Halottidéző örök érvényű csatlósa lesz. Megváltható?

Szerintem igen. Többet tudunk majd meg Alyssáról és a jellegzetes származásáról, valamint váratlan fordulatokról. A kérdés az lesz, hogy ő ragadt-e Halottidézővel vagy fordítva? A dinamikájuk nem biztos, hogy pontosan az, amire mindenki számít. A premier epizódban nyomós oka van arra, hogy otthagyta a többieket, és mint mindannyian tudjuk, Alyssa Chang nem olyan ember, akit ellenségének akarsz. Ha ezekből a sorozatokból bármit is megtanultunk, az, az, hogy mindenki jóváteheti a bűneit. Ha Josie képes rá, akkor Alyssa is.

Utaltál rá, hogy rengeteg gonosz erő közeledik. Meddig marad a Halottidéző? És mit várhatunk Malivore-tól?

Ez egy “nézd a sorozatot és rájössz” kérdés. Természetesen nem akarom lelőni, hogy mi lesz, de a Halottidéző a 3. évadba lépve olyan szinten magára vonja a figyelmet, amely örökre megváltoztatja mitológiánkat. Tehát ez egy olyan évad lesz, ahol sok kérdés megválaszolásra kerül, és a Malivore-szál, ahogy ismerjük, előrehalad. Nagyon izgatottak vagyunk ezek miatt. De igen, a Halottidéző határozottan valami sötét dologra készül, mint mindig, és minden bizonnyal a szolgálatában állnak természetfeletti zsoldosok, hogy elérje azt, amid eddig sosem, szóval elég nehéz ellenfél lesz a srácok számára.

Hány részt fejeztetek be eddig a jelenlegi évadban?

Az aktuális évadban csak a hetedik-nyolcadik epizódnál járunk.

A második epizód ismertetőjének egyik mondata, a Szuper Csapat számára -“lesújtó híreket tudnak meg egyikükről”- hangzatos

Ez a mondat eléggé jól körülírja hogy miféle epizód is ez. Minden évben megpróbálunk csinálni egy vagy két epizódot, ami ténylegesen figyelembe veszi a Vámpírnaplókos gyökereinket, nem feltétlen a karakterek vagy mitológia által, hanem a másik sorozat stílusa és hangvétele révén, ami bizonyára jobban megríkatott mint a mienk. Egy visszatekintés azokhoz a  gyökerekhez szövegezésileg és a kisebb érzelmesebb storykhoz amelyek beszűrődtek a Legacies világába és arra, hogy hogyan kezeltük a The Vampire Diaries-ben ezeket. Talán észre sem veszitek, de pár ilyen fordulat a Legacies-ben egy kicsit másként hat. Ez egyike a klasszikus visszatekintő epizódoknak, és számunkra hatalmas élmény.

Alaric pedig “régóta esedékes problémákkal bajlódik” Mire készül? Még most is eszembe jut néha, hogy meghalt az eredeti sorozatban.

[Nevet] Valójában nem lehet elárulni, hogy Ric mire készül anélkül, hogy túlságosan is belemennénk a cselekménybe. Ric az epizód központi dilemmájához kötődik, és mindent megtesz annak megoldása érdekében. Csak ez nem feltétlenül a szokásos győzelem lesz. Ez egy másik utazás. De azt csinálja, amit Alaric Saltzman általában a Legacies című sorozatban tesz, ami az, hogy minden lehetséges módon megpróbálja segíteni a gyerekeket, és mint mindig, félve, hogy olyan problémákba ütközhetnek, amelyeket nem tud megoldani.

Alaric azt akarta, hogy a diákok gyerekek legyenek, ami természetesen nem tartott sokáig. Látjuk-e továbbra is a természetfölötti és a normális tizenéves élet egyensúlyának megteremtésére tett kísérletet?

Ez mindig a Legacies középpontjában áll, de Ric nemcsak gyerekként vagy diákként kezdi látni őket, hanem egyenrangúakként vagy még különlegesekként, az adottságaik miatt. Csak egyre inkább méltóbbnak látja őket arra, hogy meghallgassa a véleményüket. Inkább egy együttműködés alakul ki köztük, az előző évadokhoz képest.

Van pár gyakran feltett rajongói kérdésem a számodra. Hope korábban talizmánt adott Josie-nak. Vajon ez előkerül még valaha?

Azt hiszem, látni fogjuk még egyszer. Van egy nagyon konkrét elképzelésem arról, hogy mikor. Valószínűleg egy ideig nem kerül elő, de ezek a dolgok mindig váltakoznak,a történetek változásával. Nem akarok elköteleződni, de természetesen nem lennék meglepve, ha újra látnánk. Van egy tervem, és meglátjuk, hogyan alakulnak az évadok.

A rajongók azt is tudni akarják, hogy Hope és Lizzie szava miért volt a “Fatum”, vagyis sors / végzet, míg a film noir világában voltak. Vajon Lizzie elmondja valaha Hope-nak, hogy mit jelent?

Ez a terápiás doboz által megidézett szó. Ahogy elmélyülünk a 3. évadban, a terápiás doboz rávilágít, hogy Hope – amit az új évad első epizódjai tárnak fel – azt hiszi, ennek az, az üzenete, hogy arra van ítélve, hogy válasszon Landon és a barátai között. Ez nem Lizzie és Hope kapcsolatára vonatkozik, hanem inkább Hope személyes útjára a terápiás dobozban. Ez egy lecke, amelyet átadtak neki, és minden bizonnyal fog ezzel foglalkozni, a 3. évad elején.

Tehát a sors, a végzet és a jóslat nagy szerepet játszik a 3. évadban?

Igen, nagyon is. Az ilyen sorozatokban ez mindig is nagy szerepet játszott. A Vámpírnaplókban és a The Originals-ban is feljött, és így, igen, minden bizonnyal észben fogom tartani számos pontnál.

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .