Kezdőlap 4. évad Legacies 4. évad – Interjú Zane Phillipsszel a karakteréről, Benről

Legacies 4. évad – Interjú Zane Phillipsszel a karakteréről, Benről

Írta: Dee

A Legacies – A sötétség öröksége negyedik évadában vált Zane Phillips visszatérő szereplővé, aki Ben karakterét egy félistent formál meg a sorozatban. A színész most beszél a karakteréről, milyen megszemélyesíteni őt:

A Legacies –  A sötétség örökségének negyedik évadában az istenek az emberek között járnak.

Az i.e. 3000 év körül született, halandó anyától származó, dögös Ben/Prometheus nem vette hasznát az isteni származásának, amíg a legjobb barátja és szerelme, Ashurnak halálos betegsége nem lett. Ennek ellenére isteni apja és családja nem volt hajlandó segíteni neki. Ennek következtében, Ben ellopta az isteni tüzet (varázslatot), hogy megmentse Ashur életét, de már túl késő volt. Dühében, Ben a varázslatot az embereknek adta, akik azonban szintén visszaéltek a hatalmával. Büntetésképpen, Ben kegyetlen apja, Ken megátkozta a fiát, így mindennap fel kellett épülnie a szörnyek által okozott sebekből.

A jelenben, Ben a Salvatore Szakiskolába költözött, ahol eléggé belezúgott, Jedbe a vérfarkasba. Nemrég pedig elcsattant első csókjuk is. Most pedig az emberek és az istenek közötti háborúban a fiúnak oldalt kell választania.

Zane Phillips mesélt a meghallgatásáról a szerepre, Ben Jed iránti vonzalmáról, az LMBTQ képviseletéről és a félistenek napirendjéről:

CBR: Erősen kétlem, hogy Ben casting felhívásán szerepelt volna, hogy ‘félisteneket keresünk’. Hogyan zajlott a meghallgatás?

Zane Phillips: Vissza kell keresnem. Mivel ez egy nagyon spoileres szerep, főleg, hogy belekezdtek ebbe az új történetvezetésbe, így készítettek nekem kamuszövegeket. Nem sok hasonló dolgot csináltam eddig. Bennem csak látszatot keltettek és nem különbözött attól, amit végül csinálnom kellett. Azt hittem én leszek Raszputyin fia. Raszputyin halhatatlan meleg fia voltam. Mindenkinek ezt meséltem: ‘ Megyek Georgiaba, hogy eljátsszam Raszputyin fiát. Aztán ideértem és megkaptam a forgatókönyvet és azt felelték; Nem, te valójában Prométheusz vagy. Erre én így feleltem: Igen, ennek több értelme van. Talán ez egy kicsit jobb is.
Mindig is szeretek ezen elmélkedni és fel tenni a kérdést, hogy Ó, vajon ez egyezik-e azzal, amire gondoltam? (Megtalálja végül az eredeti meghallgatási szöveget). Itt is van. “Egy tanulmány az ellentétekről. Ben fizikailag tökéletes. Úgy van felépítve, mint egy hős. Egy életen át tartó kínokat és fájdalmat élt át. Némi karizmával, szarkasztikus szellemességgel és éles megjegyzéseivel tűnik ki.” Vagy valami hasonló.

Korán felfedték Ben valódi személyazonosságát előtted:

Azt hiszem, már a második epizódban, amiben szerepelhetek, elmesélhetem a történetem. Tényleg nagyon földbe vágták a srácot. De ez nagyon jó volt. Adott egy keretet és aztán így könnyebben el tudtam igazodni a világ többi részében is.

Az ‘The Story of My Life’ című epizódban kaptunk egy 5000 évvel korábbi Ben visszaemlékezést. Milyen módon segítette megérteni a karaktert és azt, hogy mi is jellemzi?

Ahogy a történet előrehaladt, folyton visszatekintettem arra az epizódra, vagy a történetemhez és rájöttem: Oké, ez követi ezt. Illik hozzá. Kezdenek összeállni az egyes részek így. A legnagyobb dolog, amit ebből az epizódból megtudsz, hogy ‘Oké, ez a srác nagyon is szomorú’. Egyetlen szerelme volt az életében és ez motiválta minden tettét a továbbiakban, ami teljes ellentéte az eredeti mítosznak. Prométheusz szerette az emberiséget. Ez motiválta. Itt pedig egy ember iránti szeretet motiválta. Ez segített a Jeddel való kapcsolatának kialakításában is. ‘Ez a fickó nem csak úgy szeret bárkit. Ha egyszer rátalál arra az egyre, akkor azt megtartja.’ Ez lesz az elsődleges hajtóereje. Nem primitív, de ősi egy bizonyos értelemben.
Van valami epikus abban, amikor valakihez közeledve ezt mondhatod: ‘Te vagy a szerelmem vagy, aki körül az életem forog.’ Kezdem látni ezt a független személyiséget és a dacos személyiségét. Van ez az igénye, hogy a saját kezébe vegye a dolgokat. És ezt is jó volt felfedezni. Hogy kiként találom meg az egyensúlyt ebben a sorozatban? Mivel a sorozat témája a csapatmunkáról szól és a család összetartásról. E kettő egyensúlya segít megteremteni számomra ezt a feszültséget.

Az isteni tógaruháknak kéne lennie a következő nagy cosplaynek. Milyen volt ebben a jelmezben fogatni Georgiaban?

Még novemberben és december elején volt. Csupa műszőrméből és báránybőrből állt. Látszik, hogy a jelmeztervezőnk (Jennifer May Nickel) nagyon jól érzi magát az istenjelmezek megtervezésével ebben az évadban. Annyira odafigyelnek a részletekre. Láthatjuk a különböző istenek és istennők felbukkanását és, hogy néhány vizuális elem is ismétlődik. Volt az a jelenet, ami a mezőn játszódik, amikor én sétálok be. Ott vannak az emberek, akik virágot raknak elém. Ez egy klassz pillanat volt számomra. Nagyon is meghatódtam. Az erő érzésével sétálsz be, szinte meztelenül, haladva előre. Aztán leveszem a köpenyt és hirtelen egy nagyon intim dolog közepébe csöppenünk. Hirtelen Ashurral vagyok. Ez az ellentét nagyon is király.

Bent a  sebezhetetlensége nem hagyja meghalni. Téged már megöltek, leszúrtak, kibeleztek, letépték a karodat és szénné égettek. Melyik volt a kedvenc sérülésed és miért?

Hihetetlenül lenyűgöző mind. Nem vagyok oda se a vérért és a horrorért sem. Azt hittem, hogy mindentől nagyon undorodni fogok. Végül, amikor az összes ilyen kiegészítő rajtam volt, akkor csak lenyűgözött az egész. A teremtményeink alkotói hihetetlenek. Olyan sok munkát fektetnek bele és olyan gyorsan kell megcsinálniuk. A nyúzott kinézetet…A tévében látod, és meggyőző, de élőben annyira valóságosnak tűnik. Az én karjaim és lábaim voltak azok, amiket megcsináltak és így éreztem magam: Ez őrület. Szuperintenzív volt. A nap végére már azt éreztem, hogy le kell vennem ezeket. Ami nagyon tetszett az a nyakában viselt tollak voltak. Igazán sikkes. Divatos.

Ben és Jed csókolóztak, amit Jed kezdeményezett. Mit jelentett ez Ben számára? Mi járt a fejében abban a pillanatban?

Már az első pillanattól kezdve meg volt a fizikai vonzalom. Tiszta kémia. Ez olyasmi, ami túlmutatott az életünk dolgain. Visszatérve ehhez az ősi és primitív dologhoz…Az ókori Görögországban volt az elképzelés, hogy az embereknek két fejük van, négy karjuk és négy lábuk és valamilyen mesterkedés folytán kettéhasadtak. Ez az eredete a lélektársak gondolatának.
Ben már a kezdetektől fogva látta ezt a srácot és a hűségét. Abban nagyon hasonlítanak, hogy mindkettőjüknek rossz a kapcsolata az apjukkal. Van közöttük ez a kapcsolat, ami mindig is abból fakadt, hogy mindketten szerettek volna valakit, aki egyszerűen csak megérti őket. Ben nagyon is óvatos volt, hogy ne ő kezdeményezzen. Ez fontos volt az íróknak és nekünk is. Ben már sok mindent átélt. Tudja, hogy bárki, aki közel áll hozzá az veszélybe kerül, különösen, amikor az egészben egy bohóc szerepel. Mindig is ott van benne ez a félelemérzet, hogy “Ha közel kerülök valakihez, annak baja esik. És így ők lesznek a járulékos veszteségek”.

Van ez az utolsó jelenet, amikor Jed kiönti neki a szívét és Ben sokkal többet tud meg arról, hogy min ment keresztül, és hogy mekkora erő, bátorság kell ahhoz, hogy az ember megbirkózzon egy ilyen dologgal és, hogy megértse ezt a dolgot önmagáról. Ben abszolút beleszeret Jedbe, méghozzá azonnal.  Mert van valami, amit nagyon akarsz és amiről ezt mondod magadnak: ezt nem teheted meg, mert nem és a az általam hurcolt terhek miatt sem. Ez egy jó feszültség, de az, hogy megengedte magának élvezni a dolgot, erre az egy pillanatra, az valami olyasmi, ami újdonság a karakterének. Időnként kicsit elkényeztetett tud lenni.

Mint az LMBTQ közösség tagja, mennyire volt fontos számodra a képviselete és a történet?

Ez az első alkalom, hogy egy projektben romantikus értelemben megcsókolhatok egy férfit. Ezen még mindig jár az agyam. Nagyon is konzervatív környezetben nőttem fel. Amikor felnőttem, azt se tudtam, hogy voltak-e arra szavaim, hogy mi a meleg és a queer. A médiában nagyon specifikusan ábrázolták ezt a dolgot. Vagy szexmentesen vagy pedig elviccelték.

A legnagyobb dolog számomra az, hogy alkothatunk. Alapvetően ez annak a betetőzése, amit a 12 éves énem szabad verziója is látni akart volna. Ez most nagyon király érzés számomra. Annyi gyerek van a világon, akik sokkal inkább kapcsolatban vannak önmagukkal és tudják, hogy mit akarnak látni. Egy kicsit mi is ezt tehetjük. Ez számomra nagyon is különleges. És ez a lényeg. Még mindig vannak olyan gyerekek, akik nem érzik jól magukat és akik nem érzik, hogy ismernék önmagukat. Hogy képesek vagyunk eljátszani ezt a karaktert és azt is, hogy ‘Hé, igen. Ez vagyok én a való életben is.’ Így ez tényleg jelent valamit.

Ha megnézzük az ‘Everything That Can Be Lost May Also Be Found’ epizódot, akkor Bent, Aurora és Lizzie foglyul ejtették. Adhatsz valami betekintést, hogy mit akarnak tőle?

Tudod, hogy Ben testében van a kulcs. Hirtelen kezd megváltozni a játék. Kezdünk eljutni a végjáték felé, ahol az istenek felébresztésének gondolata elkezd bizonyos karaktereket megmozgatni. Lizzie és Aurora számára nagyon is világossá válik, hogy ki az az isten, akit fel akarnak ébreszteni, hogy helyrehozhassák a vélt hibáikat. Bent pedig, nem véletlenül tartják ravasznak. Ki fogja használni ezt, mert nagyon sebezhető helyzetben van. Egyszer már látta annak lehetőségét, hogy Jednek baja eshet és nem szándékozik hagyni, hogy ez még egyszer megtörténjen.

Mit gondoltál a rész végén történt nagy csavarról? Mivel valami történik Bennel.

Amikor elolvastam, rögtön azt gondoltam, hogy ezt színészként meg kell majd indokolnom. Soha nem tudhatod, hogy a karaktered történetének folyamata hova vezet. Láttam és így gondoltam: Oké, ez egy változás. Végső soron mindig élvezni fogom eljátszani egy karakter rövidlátását, hibáit és azokat a dolgokat, amelyek a repedések közé kerülhetnek. Ben egy viszonylag jól összerakott karakter. Erős, összetartó módon mutatja meg magát. Látni azt, hogy mi kell hozzá, hogy bejusson, az elég szórakoztató. Emellett nem véletlenül kínozták a srácot 5000 éven át. A trauma sok ember reakcióját befolyásolhatja a dolgokra és néha nem ez nem az a reakció, amit helyesnek gondolunk.

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .