Kezdőlap 4. évad Legacies 4. évad – Luke Mitchell betekintést ad a manipulatív, erős karakterébe

Legacies 4. évad – Luke Mitchell betekintést ad a manipulatív, erős karakterébe

Írta: Dee

Este már hoztunk nektek egy interjút Luke Mitchellel, aki Kent alakítja a Legacies – A sötétség öröksége negyedik évadában, most a CBR oldal is beszélgetett vele, ahol még többet árul el a manipulatív, hatalmas erővel bíró karakteréről:

Még a legistenibb lények is lehetnek szörnyűek, beleértve Luke Mitchell által alakított Kent is. Eddig nem sok minden derült ki róla, kivéve, hogy egy istencsalád rosszindulatú pátriárkája. Gyermekei, Ben (Zane Phillips), alias Prométheusz és Jen, alias Vulcan természetesen mindketten tartanak tőle. Ken elátkozta Bent, aki az egész életét kínok között és gyötrelembe élte. Ami pedig Jent illeti, az apját és a családját szarkofágokba zárta, ahol biztonságban maradtak és közben aludtak. De most az apjuk felébredt…

Alaric, Hope, Ben és a Salvatore Szakiskola tanulói egy elméleti harcot folytattak Ken ellen és ezeknek a harcoknak a kimenetele szinte mindig a diákok halálával végződött. Az e heti epizódban a ‘I Would’nt Be Standing Here If It Weren’t For You’ tizenhatodik részben, Ken végül egy nagyszabású verekedésben szembeszáll Hopepal, amit talán a tribrid nem él túl. Luke Mitchell most az első benyomásairól, a harci páncélzatról, Hope üldözőbe vevéséről és a furcsa románcokról beszél:

A The Tomorrow People-ben és a S.H.I.E.L.D ügynökeiben természetfelettieket játszottál, a Blindspotban terroristát, a The Code-ban katonát és a Republic of Sarahban pedig ügyvédet, úgyhogy elég sok szerepben szerepeltél már. Mi vonzott Ken szerepében?

Egyszerre éreztem ismerősnek és teljesen másnak. Vannak hasonlóságai a Blindspotban alakított karakteremhez, Romanhoz. És vannak hasonlóságai a S.H.I.E.L.D ügynökeiben játszott szerepemhez, Lincolnhoz is. Vannak apró darabkáik azoknak a karaktereknek, amiket eddig eljátszottam és amiket ilyenkor is fel tudok használni, továbbfejleszteni. Ken egy kicsit szociopata, ami egy olyan nézőpont, amit már a Blindspotban felfedezhettem, de Kennek van elektromos képessége is. Villámokat képes magához vonzani és ezt ki is használja. Nyilvánvalóan van némi tapasztalatom az elektromos erők használatában, mert Lincolnnak is ilyen volt. És ez érdekes. Kicsit vegyített, de új terület azért. Igazán mókás, mert ezzel a karakterrel egy elég sötét helyre jutottam el.

Jen az isteneket igazi seggfejeknek írja le, akik háborúra és pusztításra vágynak. Mi a megérzésed Kenről? Mi jellemzi őt?

Nyilván egoista. Ő a leghatalmasabb lény az univerzumban és ezt tudja is. Imádja ezt. Mindent megtesz annak érdekében, hogy egyenlő mértékben szeressék és féljenek is tőle. Igazi nagykutya. A csúcson van és biztos akar lenni abban, hogy mindenki tudja hol a helye. Dióhéjban, pontosan ott van, ahova a férfi akarja.

A közönség technikailag még nem találkozott Kennel élőben. Az első megjelenésekor egy életnagyságú sakkfiguraként szerepelt egy játéktáblán. Mi tetszett ebben a bevezetésben?

Remek módja annak, hogy egyszerre találkozhassunk az összes szereplővel, anélkül, hogy sokat kellene tennünk. Mindig van azért első napi idegesség és izgalom, függetlenül attól, hogy milyen karaktert játszol vagy milyen sorozatban vagy. Természetesen egy ilyen jól bevált sorozatnak, amelynek már a negyedik évadát játsszák, itt már mindenki ismeri egymást. Számomra ez nagyszerű volt. Nem kellett sok mindent tennem és így is mindenkivel találkozhattam. Mindenki olyan kedves és barátságos, mind a színészek és a stáb is. Automatikusan otthon éreztem magam, annak ellenére, hogy a rosszfiút játszottam.
Azért is volt klassz, mert meg volt neki ez az ominózus felhangja. Az emberek arról beszélnek, hogy vajon Ken mire is képes és látod ennek a megtestesülését, de valójában őt magát nem. Ízelítőt kap a közönség arról, hogy ki ez a fickó fizikailag és elmondják, hogy mire képes, de a személyiségét nem érezheted. Nem érezheted át, hogy valójában mit fog tenni. Jó volt csak jelen lenni, de nem Kennek lenni.

Az e heti epizódban Ken magára ölti a harci páncélzatot. Mi a véleményed a ruhatáráról, és arról hogy milyen hatással van a karakteredre az öltözéke?

Abszolút imádom a jelmezeit. Valószínűleg ez az egyik kedvencem vele kapcsolatban. Nagyon jól öltözött. A páncélzat egyedi készítésű számomra. Még soha nem volt ilyen élményem. Annyi speciális jelmeztervezésem volt, hogy ez ilyen menő legyen, de közben funkcionális is. Szerintem nagyon jól áll Kennek, bár valószínűleg nincs is igazán szüksége páncélra, de szereti, ha jól néz ki.

Jen elárulta az apját. Ben pedig nagy csalódás a számára. Hogyan jellemeznéd ezt a családi dinamikát, különösen, ha újra összejönnek?

Nem egészségesnek. Mindannyian tudjuk, hogy a családi dinamika még a legjobb időkben is próbára teszi az embert. Nem vagyok biztos abban, hogy ennek a családnak voltak jó időszakai. Nem tudom, mit éreznék, Ben vagy Jen helyében, ha tudnám, hogy Ken ébren van és tudom, hogy mire képes. Nem vagyok benne biztos, hogy van benne szeretet. Ken csak Kenre vigyáz.

Ahogy említetted, a szerep megkövetelte, hogy sötét helyekre menj. Mennyire élvezted, hogy ezzel a karakterrel lemehettél a nyúl üregébe?

Rosszfiút játszani általában véve nagyon szórakoztató játszani. Sötét helyekre menni annyira más, mint az életem és az, hogy ki vagyok én, mint ember. A legnagyobb színészi kihívás Ken bőrébe bújni és kitalálni, ki is ez a fickó, mit akar és mit hajlandó elérni…Alapvetően bármire hajlandó. Nagyon is élvezetes.

Most, hogy Ken felébredt és újra talpon van, mi a célja?

Kezdetben nyilván szeretne néhány szót váltani a lányával, azzal aki elárulta őt. Nem vagyok benne biztos, hogy ez jól fog elsülni Jennel. Ekkor fogja felfedezni a tribridet is. És ez kihívást intéz az egója ellen, mert a tribrid hihetetlenül erős. De Ken is az és tényleg szüksége van arra, hogy egyszerre imádják és féljék, mindennél jobban. Bizonyítania kell magának. Hope-ot fenyegetésnek tekinti és ezért a fenyegetéseket ki kell küszöbölnie.

Hope az e heti epizódban szembeszáll Kennel. Mit árulhatsz el ezzel kapcsolatban?

Ken nem fogja visszafogni magát, de lehet, hogy kicsit meglepődik, hogy nem is megy olyan könnyen, mint szeretné. Ez csak arra fogja kényszeríteni, hogy növelje a tétet.

Mi vár még Kenre a következő epizódokban?

Nem vagyok benne biztos, hogy lesznek még visszatekintések, de valószínűleg kapunk majd információmorzsákat Kenről az embereken keresztül. Lesz egy érdekes melléktörténet, talán egy kis romantikával fűszerezve. Ken az a fajta fickó, akinek gyerekei vannak szerte a világon és valószínűleg a felét sem ismeri. Egy igazi nőcsábász. Van valaki, aki a hasznára lesz, ezért úgy dönt előveszi a báját és megpróbálja egy kicsit manipulálni.

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .