Kezdőlap 4. évad Legacies 4×20 – Kielégítő, nosztalgikus hangulatú sorozatzárót kapunk

Legacies 4×20 – Kielégítő, nosztalgikus hangulatú sorozatzárót kapunk

Írta: Dee

A Legacies – A sötétség öröksége 4×20 “Just Don’t Be A Stranger, Okay?” huszadik epizódja “kielégítő, nosztalgikus hangulatú lesz” a rajongók számára, mondja Julie Plec és Brett Matthews, a sorozat készítői a TvLine-nak adott interjúban:

A Legacies – A sötétség öröksége sorozat utolsó epizódja, július 16.-án kerül adásba a The CW csatornáján és Brett Matthews beszél arról mit vett figyelembe a megírásánál:

Kifejezetten arról szólt, hogy a lehető legelegánsabb módon fejezzük be ezt a sorozatot.

A Vámpírnaplók univerzumának régi rajongói számára minden easter egg (és van belőle több is!) csupán bónusz!

A befejező rész egyértelműen a Legaciesre koncentrál, de mivel ez a sorozat egy nagyobb univerzumhoz kapcsolódik, így valójában a franchise minden sorozatát érinti.

A finálé felépítése is egy finom utalás az azt megelőző sorozatokra.  A múlt heti epizódban a Szupercsapat és Ken közötti csata elég keserédes véget ért és ez egy elég érzelmes (bár akciómentes) fináléhoz vezetett, amely elég időt ad a karaktereknek, hogy megfelelően előkészítsék a következő lépést:

A Vámpírnaplók évada végződött így. Az utolsó előtti epizódban volt az, amit a legtöbb sorozat finálénak tartana, majd pedig az utolsó epizód egy eléggé lehangoló rész volt. Ez olyasmi volt, amit mindig is akartunk csinálni a Legaciesben, ami amúgy is egy kicsit akciódúsabb és bulisabb, mint a franchise többi sorozata, de sosem volt rá lehetőségünk. És ez lett a tökéletes alkalom rá.

Matthews azonban nem aggódott amiatt, hogy túl sok utalást tesz bele, mivel úgy véli a TVD univerzuma valószínűleg különböző formákban és módokon fog folytatódni az elkövetkezendő években.

Habár a rajongókat váratlanul érte a sorozat elkaszálása a múlt hónapban, a sorozat készítője, Julie Plec azóta készült a végére, hogy januárban megkapta a végzetes telefonhívást a The CW vezetőitől. A csatorna tipikus tervéről, miszerint mindent és mindenkit berendel várhatóan, mivel hirtelen veszélybe került a saját jövője. A közelgő eladás, valamint a jövedelmező Netflix-szerződés megszűnése jelentősen megváltoztatta a játékszabályokat:

A csatorna felhívott és alapvetően ezt mondta: Nem tudjuk, hogy lesz-e munkánk, vagy hogy lesznek-e sorozataink, vagy hogy egyáltalán mekkora hatalmunk lesz berendelni a sorozatainkat, amelyeket szeretnénk. Minden lógott a levegőben, ezért azt mondták, hogy tervezzünk ennek megfelelően, mert fennállt az esélye, hogy júniusig nem tudjuk meg, hogy berendelik vagy elkaszálják. Mivel megkaptuk ezt az információt, képesek voltunk egy igazán szép befejezést írni az évad eseményeire, és úgy éreztetni, hogy ez a sorozat vége, anélkül, hogy túl sok bosszantani való maradna fenn. Alkotói szempontból hálás vagyok, hogy képesek voltunk úgy lezárni ez az évadot – nem tudva, hogy lesz-e végső lezárás – hogy ez kielégítő és nosztalgikus hangulatot idézzen, és amire mind büszkék lehetünk. De ennek még mindig adásban kellene lennie, véleményem szerint.

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .