Kezdőlap 5. évad Búcsú az egyik főszereplőtől -SPOILER-

Búcsú az egyik főszereplőtől -SPOILER-

Írta: drea

A következő bejegyzés spoilert tartalmaz, ha még nem láttad a legújabb epizódot, csak saját felelősségre olvass tovább!

Ahogy az a Május 30-án adásba került 5×06 – “What, Will, I, Have, Left” című epizódból kiderült, egy fontos karakter búcsúzott ebben az évadban. Ő pedig nem más, mint a Phoebe Tonkin által alakított Hayley Marshall-Kenner, Hope édesanyja.

Még 2017-ben a The Originals utolsó évadának forgatása alatt szivárogtak ki spoilerek, hogy egy fontos karaktert írnak ki a sorozatból. Ezután jöttek az újabb hírek, hogy, aki meghal az új évadban, az Hayley lesz. A jelenet forgatásáról egyes szemfüles rajongók képeket is készítettek, így félig meddig biztos volt, hogy a vadóc vérfarkas alfa nem éli túl az ötödik és egyben utolsó etapot.

Azonban, ahogy engem is úgy többeket sokkolt ez a haláleset. Sosem voltam Hayley rajongó sőt még Haylijah shipper se, még is annak drukkoltam (a kiszivárgott spoilerek tudatában is), hogy túlélje. Ez nem így lett, és mint kiderült a készítők tudatosan tervezték Hayley kiírását.

A következő interjút Jeffrey Lieberrel készítette a TVGuide:

Mikor és hogyan döntöttétek el, hogy megölitek Hayleyt az ötödik évadban?
-Ez volt az a dolog, amit az évad kezdete óta tudtunk… Szóval egy olyan módot kerestünk, az évad egy olyan pontján, ami alapjaiban változtatja meg a többi karaktert, de hagy elég teret nekünk, hogy elmeséljük Hayley fennmaradó történetét. Szóval ez nagyon fontos volt… Az, hogy ezt az évad felénél sikerült eszközölni, egy inflexiós pontot okoz, ami elsődlegesen és jelentőségteljesen változtatja meg az összes karaktert. És így megint teret enged nekünk az évad második felében, hogy elmondjuk ezt a történetet egy izgalmas és menő módon.

Ez tényleg a történetének a vége?
-Nem gondolom, hogy akármit is kikotyognék azzal, ha azt mondom, hogy ő több epizódban is szerepel ebben az évadban, szóval a halála közel sem a végét jelenti. Még nagyon sok szál van a történetében, amit el kell mondani: az Elijahval való kapcsolata és története Hope édesanyjaként.

Milyen változtatások lépnek életbe Klausnál?
Klaus egyedülálló apává válik. Az évadot úgy kezdte, hogy nem volt jelen lánya életében és most egyedüli szülő, ez a felelősség pedig komoly súlyként nehezedik a vállára, főleg az őt körülvevő sötét mágia jelenlegi állása szerint. Nem lehet teljesen Hope mellett, anélkül, hogy New Orleansba katasztrófa alakulna ki. Minden egyes lépéssel az apaság súlyát helyeztük a vállára ebben az évadban.

Várhatjuk, hogy a Sivár miatt jelenlévő problémák változnak?
A Sívár probléma, vagy ahogy azt ebben az évadban hívjuk “sötét mágia probléma”, egyfajta folytatólagos probléma. Hogy egyesíted a családod, ha nem lehettek még egy szobában sem? Közeledünk egy ponthoz ebben a porblémában, ami megváltoztatja a sorozat dinamikáját.

Hogyan fog Hope megbírkózni a ténnyel, hogy elvesztette édesanyját, amint ráeszmél mi történt?
Hopenak elveszteni egy szülőt kibírhatatlan. Főleg úgy, hogy ha olyan személyek köréhez tartozol, ahol az általad szeretett emberek halála nem adott. Ő örök életű lények lánya nem igaz? Halál veszi körül, mert ők a halál teremtményei, de a halál valami olyasmi is, amire nincs felkészülve, hiszen ezek a lények az öröklét ígéretét is magukban hordozzák. Szóval egy halandó ember szemszögéből nézve, bármelyik szülő halála megváltoztat. Arra késztet, hogy olyan dolgokkal törődj, amikkel gyerekként nem kellett. De ez egy különös színt is visz a dologba, figyelembe véve a vérvonalának természetét.

Elijah visszanyeri az emlékezetét és, ha igen, mikor? Milyen hatással lesz rá a tény, hogy közrejátszott Hayley halálában?
Ez egy nagy durranás. Amikor felfogja, hogy miben játszott szerepet -tudtán kívül- , az egy elég jelentős pillanat lesz az évadban. És egy csodálatos színpadi alakítás a képernyőn.

Tehát Hayley halála nagyon sok karakterre hatással lesz. Sorozatbeli kollégai és maga a színésznő is elbúcsúzott karakterétől:

Phoebe egy képet töltött fel at 5×06-os epizódot rendező színész társáról Charles Michael Davisről, miközben egy jelentet koordinál. A következőket fűzte hozzá a bejegyzéshez:

Charles rendkívül nyugodt volt a tegnapi The Originals epizódjának rendezése közben. Köszönöm, hogy
végig követtétek Hayley útját az elmúlt 5 évadban. Hálás vagyok a barátokért és az emlékekért.💫

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .